Ovo je najbolja hrana koja će vam očistiti MASNOĆU IZ KRVI I ELIMINISATI VISOK HOLESETROL

loading...

NAJBOLJA HRANA KOJA ČISTI MASNOĆU IZ KRVI I ELIMINIŠE VISOK HOLESTEROL
U narodnoj medicini, češnjak se koristio za gotovo sve zdravstvene probleme. Ovo čudo od prirode sadrži tvari koje nisu prisutne u tolikoj količini u bil kojoj dtugoj biljci. Češnjak ima antivirusne, antigljivične i antibakterijske aktivnosti i stoga je korišten kao prirodni antibiotik protiv herpesa, gljivica i drugih infekcija, a također je i odličan antioksidans.

ČAJ OD ČEŠNJAKA REGULIŠE VISOK HOLESTEROL
Skuhajte dvije šolje vode i jednu čajnu kašikicu isjeckanog češnjaka. Jednom kad čaj počne kuhati, stavite ga sa strane, ostavite da se ohldadi i popijte jednu čašu dva tri puta dnevno. Popijte čašu i napravite pauzu od četiri ili pet sati prije nego što popijete drugu čašu.

RECEPT SA ČEŠNJAKOM ZA TOPLJENJE MASNOĆE U KRVI
Očistite krv od masnoća konzumirajući česanj češnjaka ujutru i naveče svaki dan. Ako osoba ne želi jesti češnjak, onda možete pripremiti mješavinu sa lukom sljedeći sljedeće korake: 1 litar manje jakog alkohola ostavite 10 dana u fino sjeckane češnjake. Ostavite da stoji 10 dana na sobnoj temperaturi, a onda ga procijedite. Stavite pet do šest kapljica nevno u vašu hranu ili tečnost.

OSTALE MAGIČNE MOĆI ČEŠNJAKA:

1. JAČA IMUNI SISTEM
Jak je borac protiv infekcija grudi, olakšava disanje i kašalj. Zimi je češnjak odlična prevencija protiv prehlade i gripe.

2. LIJEK ZA HORMONALNE POREMEĆAJE
Ova biljka sadrži veliku količinu joda, što ga čini veoma efektivnim protiv hormonalnih poremećaja.

3. SNIŽAVA KRVNI PRITISAK
Značajno reguliše krvni pritisak kod ljudi koji pate srednje hipertenzije iz razloga što sadrži adenozin.

4. POMAŽE KOD UPALE UHA
Pomaže u liječenju uplae uha i recept za ovo je veoma lagan. U kašiku punu toplog maslinovog ulja, stavite češnjak koji je smrskan i ostavite da odstoji jedan sat. Stavite par kapljica u uho i ponovite istu postupak dva puta dnevno.

5. POMAŽE KOD ĆELAVOSTI
Češnjak sadrži vitamin E, B6 i B1 koji pomažu da imate kvalitetnu kosu. Češnjak je poznat po svojim odličnim efektima na liječenje korijena uha. Ako vaša kosa opada, trebate u tjeme utrljati ulje češnjaka i ostavite da djeluje najmanje deset minuta.

6. SMANJUJE OPASNOST OD RAKA
Dokazano je da češnjak smanjuje rizik od raka. Oguljeni češnjak mora odstojati 10 minuta kako bi dobili komponente potrebne da smanje rizik od raka.

7. SMANJUJE SVRABEŽ NA NOGAMA
Ako patite od stalnog svrabeža na nogama, trebate napraviti toplu kupku u koju treba da dodate nekoliko češnjaka da odstoji. Kada temperatura postane pogodna za vaše noge, držite noge u vodi 20 minuta.

8. POMAŽE KOD ZUBOBOLJE
Ako imate zuboboljuonda treba uzeti komad češnjaka. Trebati smrviti češnjak i staviti direktno na zub.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close